Мъжки чорапи → Луксозни къси и дълги на добри цени → Pause Jeans™

Активни филтри

Подобно на шапките, мъжките чорапи са елемент от облеклото, който обичайно приемаме за даденост. Първите чорапи в историята датират още в древен Египет, Елада или Рим и са се носили със сандали. До изобретяването на първата чорапена плетачна машина през 16-ти век, те са били рядкост и са стрували почти колкото да въоръжиш малка армия. 

Какво трябва да знаем за чорапите?

Тъй като краката, особено мъжките, са сред най-влажните части от повърхността на ютялото, тази част от облеклото се сменя всеки ден. Иначе има риск от поява на гъбички или на неприятни миризми.

Добре е в състава на тези мъжки аксесоари да има до 5 процента изкуствена материя – еластан (ликра) или полиамид. Така стават по-издръжливи и по-малко разтегливи. Целта е плътно прилягане по стъпалото.

Мъжките чорапи не трябва да се свличат, както и да оставят следи от стегнат ластик. При формалния стил на обличане трябва да са едноцветни – черни, сиви, тъмносини, бели разцветки, по-дълги и да не показват гола кожа. В спортно-елегантния или в уличния мъжки стил цветът им може да е всякакъв – цветни, шарени, с надписи или весели мотиви на животни, растения или ежедневни предмети.

С маратонки или кецове вървят по-къси и плътни изделия. Дълги, в комбинация със спортни гащета – само на футболния терен. В модерния мъжки свят се носят както различни по цветове чорапи, така и два един върху друг – по-тънки и плътни, а върху тях дебели. Прави се в зимни условия, в планината или при спортни събития.

За какво да внимаваме при избора на чорапи?

Макар по подразбиране да приемаме избора за лесна работа, добре е да отчетем няколко неща, когато пазаруваме и да се съобразяваме с тях.

  • Размерът – определя се от технологията на плетене и е разтеглив. Обхваща няколко номера – 35-38, 39-42, 43-46, а най-спокойно кракът се чувства по средата на номерацията;

  • Плетката – колкото по-стегната и равномерна е, толкова продуктите са по-качествени. Има значение и качеството на изходната материя;

  • Кетеловането – свързването на шева след изплитането им, на пръстите. Ако е гладък и без ръб, ще са комфортни при носене. Идеалният резултат се постига при ръчно кетеловане.ж

Защо да изберем чорапи от Pause Jeans?

Професионални дизайнери обмислят и напасват всеки един детайл от мъжката визия. За 23 години съществуване Pause Jeans е разработила и произвела над 16 хиляди модела с оригинални български десени. Продължаваме да съчетаваме по най-добрия начин и цените в нашия онлайн магазин – без губене на време, така че да се чувствате на място в кожата си и да не се налага да излизате финансово от нея.

 

Регистриране на нов акаунт

Вече имам акаунт
Влизане или Възстановяване на парола