Мъжки колани → От естествена кожа на ТОП цени → Pause Jeans™

Активни филтри

За мъжете, в сравнение с жените, е далеч по-лесно да подбират и сменят аутфита си. Чифт дънки или панталон, няколко тениски и сака или якета и са готови. Наличието на различни аксесоари – като колани, обаче може изцяло да обърне визията. Те се носят както за поддържане на панталон или дънки, така и за стил.

Привидно малки като аксесоар, коланите са свързващият или саботиращият елемент в цялостната мъжка визия.

Как правилно се носи мъжки колан?

Според класическия етикет на облеклото за мъже, коланът е добре да си пасва с обувките, а ако не са в един цвят, то визуално поне да си приличат. Освен това никога не се носи заедно с тиранти.

Подобно на закопчаването при ризите и панталоните и при мъжките колани е от значение от коя страна се свързват. Катарамата им се разполага отляво, а свободният им край е вдясно.

При по-формалния и официален мъжки стил на обличане, тя обикновено е с формата на правоъгълник, а езичето ѝ е заоблено.

В casual и спортния стил на обличане няма голямо значение за формата на катарамата. Той допуска големи размери на токите – не само черни, но и с цветни конфигурации по самия пояс, щампи, материи, като плат, при летните изделия.

За какво да внимаваме при избора на колан? 

Ето обобщен списък на някои от нещата:

  • Механизмът на закопчаване – удобно и практично автоматично заключване или класическата катарама, при която трябва да се внимава на коя дупка е закачено езичето. И двата вида закопчалки са приложими за мъжки дънки или обикновен панталон. Макар и рядко, се среща и закопчаване с две халки, което е характерно при затягане на планинската и къмпинг екипировка;

  • Конструкцията на мъжкия торс – мъжете с по-плътна маса или къс торс е по-добре да носят по-широки аксесоари, защото тялото изглежда по-издължено. Съчетаването с цвета на ризата също визуално удължава мъжкото тяло. Краката изглеждат по-дълги и слаби и при комбиниране на панталон и колан в един тон. По-атлетичните и слаби мъже могат да експериментират смело с ширината и цветовата гама;

  • Качеството на изработка и материята. Марковите изделия са от естествени материали – кожа (телешка, крокодилска и др.) или текстил. Колкото по-изпипан е един подобен аксесоар, толкова по-трудно ще се обели или износи. При това материята трябва да съвпада с останалите текстури на аутфита. Същото важи и за металните части в облеклото.

Защо да изберем колани от Pause Jeans?

Активът от клиенти през годините на Pause Jeans се измерва със стотици хиляди. Качествените български аксесоари, в допълнение към облеклата, удовлетворяват и най-претенциозните купувачи, включително и по отношение на цените. Физически или онлайн, консултантите в нашите магазини са готови да помогнат, така че да може всеки да се почувства с визия, съответстваща на вътрешното му аз. 

Регистриране на нов акаунт

Вече имам акаунт
Влизане или Възстановяване на парола